Свято, що виходить за стіни храму (+ВІДЕО)

У ці зимові дні по всій Україні лунають різдвяні віншування, які з найдавніших часів зігрівають серця людей. З появою на небі першої вечірньої зірочки на подвір’ї ковельського храмового комплексу Почаївської ікони Божої Матері розпочалося сімейне приходське свято «Різдвяний двір – 2016».

Великий вертеп біля храму, цікаві святкові вогники на зелених красунях, яскраво освітлена сцена і добре озвучення зібрали чимало вірян, духовенства та й просто прохожих, які милувалися різдвяними піснеспівами, прославляючи народженого Богомладенця.

Колядки були веселі, урочисті і потаємні. І цього річ вони звучали у виконанні як дорослих хорів, так і колективів юного покоління. Усю приходську родину привітали церковний хор та гурт храмового сестринства під керівництвом Віри  Артемук і Людмили Сосновської.
Своїм виступом приємно вразили присутніх і наймолодші прихожани – вихованці Недільної школи, які дзвінкими голосами прославляли народження Іісуса Христа – керівники Галина Фіщук та Віра Артемук.

З колядками й добрими віншуваннями на святкове дійство прибули фольклорний народний аматорський колектив «Намисто» та гурт колядників «Мозаїка». Народні мелодії, церковні піснеспіви дарували прихожанам і гостям заходу гарний настрій та світлі сподівання.

Вже традиційно на святі проводиться розіграш благодійної лотереї. Зібрані кошти (7500 гривень), були передані синам та дружині загиблого військовослужбовця, ковельчанина Олександра Ярмолюка, який загинув під Іловайськом захищаючи територіальну цілісність нашої держави. За підсумками розіграшу лотереї кільком переможцям були вручені ікони, деревяні санчата та чудові вишиванки.

До доброчинних справ долучилися і вихованці гуртка Недільної школи «Умілі руки», що діє під керівництвом Лесі Коновалової. Діти влаштували виставку-розпродаж своїх майстерно виготовлених виробів, а виручені кошти (1000 гривень) передали Никиті і Максиму Ярмолюкам.

Настоятель храмового комплексу протоієрей Володимир Ровінський привітав присутніх на святі із Різдвом Христовим, побажав, аби народжений Спаситель приніс мир і спокій у кожну домівку. Усім, хто долучився до благодійної акції, отець Володимир висловив вдячність за милосердя, співчуття та підтримку родини Ярмолюків.

В програмі «Різдвяного двору» були цікаві конкурси, розваги та змагання. Дитячий гомін лунав на усе подвір’я. Особливі враження та позитивні емоції у дітлахів викликала присутність казкового персонажу – великого білого ведмедя, з яким діти фотографувалися та водили хоровод. Різдвяні святкування продовжилися частуванням, де люди спілкувалися та вітали один одного зі святами.

У цей святковий час піснеспіви наповняють серце кожної людини любов’ю і добром. Віриться, що Різдвяна зірка принесе Віру, Надію і Любов у кожен дім, а християнські цінності і надалі будуть об’єднувати нас навколо спільної молитви, миру та спокою.

Учасниця “Різдвяного двору – 2016” – Людмила Зінчук

Exit mobile version