У Ковелі святкують 20-ту річницю відродження єпархії

Одна з найдревніших єпархій нашої Церкви – Володимир-Волинська, заснована ще у 992 році, цими днями святкує 20-ліття свого відродження у 1996-му.

10 травня урочистості, очолювані Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженішим митрополитом Онуфрієм, відбулися у самому Володимирі-Волинському.

42-DSC_0073

11 травня свято продовжилося у Ковелі. В храмовому комплексі Почаївської ікони Божої Матері Божественну Літургію звершили три архієреї, котрі протягом двадцяти років, почергово, очолювали кафедру-ювіляра: митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир.

Літургію архієреям співслужили члени Єпархіальної ради – секретар єпархіального управління, благочинні округ та намісники монастирів.

Духовенство, парафіяни та гості свята, що у великій кількості зібралися на урочистості, заповнили не тільки храм, але й церковний двір.

Літургія завершилася єднанням у Святому Причасті та великою Хресною Ходою вулицями міста до Воскресенського собору, котрий є другою кафедрою Володимир-Волинських єпископів.

Хресний хід очолювали мощі святого рівноапостольного великого князя Володимира, котрий був ініціатором заснування єпископської кафедри на Західній Волині.

Пасхальні піснеспіви під час Хресного ходу багаторазово переривалися гучними вітаннями «Христос Воскрес!» – «Воістину воскрес!» на адресу чисельних ковельчан, що вийшли на вулиці міста, аби долучитися до свята.

Учасники святкування Хресною ходою прийшли до Меморіалу Слави Другої світової війни та стели на честь полеглих на Київському майдані і Сході України, аби помолитися за їх упокій.

Проголошенням «Многоліття» та взаємними вітаннями на порозі Воскресенького собору завершилося святкування ювілею відродження Володимир-Волинської єпархії у Ковелі.

Повний фотоальбом свята –>

[wp_plusgallery data_type=’google’ data_userid=’107108597963107558820′ data_albumid=’6283783183960557905′ data_albumlimit=’500′ data_include=” data_exclude=” data_limit=’500′ box_color=’#04bd73′ show_caption=” show_desc=” desc_length=’500′]

Продовження – Хресна хода –>

Exit mobile version