Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/erickswi/xn--80aaxgce1a0e.com/www/wp-content/plugins/jnews-amp/include/class/class-init.php on line 427

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/erickswi/xn--80aaxgce1a0e.com/www/wp-content/plugins/jnews-amp/include/class/class-init.php on line 428
Чому в Церкві так багато «недобрих» людей | Капличка

Чому в Церкві так багато «недобрих» людей

Чому в Церкві так багато «недобрих» людей, Почему в Церкви так много «добрых» людей, амвон, Волинь Православна

Чому в Церкві так багато нещасних, покалічених, поламаних життям, неадекватних та просто недобрих людей, а святих і праведних майже не зустрінеш?

Багатьох це бентежить і відвертає.

Але це ж і чудово, що навколо одні хворі! Значить, ви точно потрапили туди, куди треба. Значить, усе, що ви читали в Євангелії та чули про Христа, – правда.

Кого Господь першим привів до раю? Розбійника, що розкаявся. Митарі, розпусники, прокажені та одержимі нечистими духами приходили до Нього з усіх боків. Не праведники. Хворі. Усім іншим було не до Нього. Їм і так було добре.

Добре без Бога. Євангеліє називає такий стан смертю. Тому що душа без Бога – це мертва душа.

Люди увесь час плутають Церкву Небесну та Церкву земну. Звідси нерозу­міння, сумніви та конфузи. Це там, у Царстві Небесному, усі святі та праведники. А тут, на землі, Церква – це лікарня від гріхів, душевних хвороб та смерті. У нас в Церкві тільки один абсолютно здоровий, чистий, досконалий та безгрішний. Це Господь Бог наш Іісус Христос. І це Його силою Церква позбавляє та лікує.

Чому в звичайній лікарні при зустрічі хворих, кульгавих та кашляючих людей ні у кого не виникає бажання крутити пальцем біля скроні і бігти з усіх ніг? На те вона і лікарня, щоб сюди приходили хворі та лікувалися.

Тим більше це справедливо стосовно Церкви, де лікують не тіло, а безсмертну душу. Своїми страшними ранами та болячками хворі свідчать про силу лікаря, до якого прийшли. Грішники, що наважилися позбавитися від гріхів і смерті, свідчать про Христа.

І коли я дивлюся на людей в храмі, моє серце наповнюється радістю. Тому що Господь тут, з нами, і Він зціляє. Іноді самі не розуміючи чому, люди йдуть до храму. Сама біль, незатихаюча рана в серці ведуть людину сюди. І раптом усе проходить.

Не розуміючи служби, взагалі смутно уявляючи, що тут відбувається, людина раптом відчуває, що їй стало добре. Вона – це вона, серце – це її серце, але там, де нещодавно кровило, тепер спокійно та добре. Люди можуть сказати неправду, а власне серце говорить правду. І це найдивовижніше, що ти можеш відчувати в Церкві.

Денис Ахалашвілі

Джерело: “Православие.RU”

Газета – “Волинь Православна”, 2015, №10


Exit mobile version