Друзі, вірні Української Православної Церкви, усі, хто не хоче, аби його цинічно

Друзі, вірні Української Православної Церкви, усі, хто не хоче, аби його цинічно і безпідставно обзивали ворогом України, кому не байдуже майбутнє Церкви і держави, долучайтеся до збору підписів під зверненням до Кабінету Міністрів України:

«Ми, віряни Української Православної Церкви, які підпишуть цю петицію, свідчимо про те, що:

— не маємо ніякої іншої земної Батьківщини, окрім України, і не посягали навіть подумки на зміну її територіальних кордонів.

— не працювали ніколи, за жодних обставин, жодною мірою в інтересах будь-якої іншої держави, і тим більше держави-агресора.

— повністю засуджуємо напад російської федерації на нашу державу в 2014 році з подальшою анексією Криму, окупацією частини Луганської та Донецької областей, а також повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року.

…Вважаємо неможливим покладати злочини окремих громадян на всю розгалужену інституцію, якою є Українська Православна Церква, і на цій підставі вдаватися до її юридичної заборони. Так, УПЦ об’єднує людей з різними поглядами, але здебільшого ми всі бажаємо перемоги нашій країні в цій війні та відновлення її територіальної цілісності.

Заради цього віряни УПЦ воюють у Збройних Силах України, працюють кожен на своєму місці, волонтерять і донатять на ЗСУ. Виборюють ціною власного життя і здоров’я майбутнє нашої держави.

Ми не заслуговуємо на тавро «колаборантів» та «агентів ФСБ». З сумом констатуємо, що таке ставлення лише призводить до значної деморалізації частини суспільства, яка є вірянами УПЦ, і насправді може служити прихованим інтересам російської федерації щодо дестабілізації та роз’єднання українців в умовах війни.»

+++

Потрібно зареєструватися на сайті Кабінету Міністрів України (сайт може підвисати і випробовувати Ваш намір) і підтримати петицію:
https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/4953

Exit mobile version