Ковельщина прощалася з воїном-захисником Андрієм Рудіним

21 березня 2022 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Михайло-Ларине Вітовського району Миколаївської області загинув наш земляк – житель села Волошки, що біля Ковеля, сержант Рудін Андрій Валентинович, 1981 року народження.

16 квітня священники Ковельсько-Воскресенської округи Української Православної Церкви на чолі з благочинними протоієреями Володимиром Ровінським та Михаїлом Чупаком провели від рідної домівки до храму, а від храму до місця вічного спочинку воїна-захисника.

В скорботно-урочистому заупокійному богослужінні взяли участь представники місцевої влади, громадськості, територіальної оборони і військовослужбовці, жителі Волошок та Ковельщини. Старі і малі, сивочолі і зовсім юні обʼєдналися навколо полеглого воїна-захисника в молитві і жалобі з вірою, що Господь через українську Голгофу подасть нашому народу пасхальну радість Перемоги та Воскресіння.

Андрій Рудін виріс і прожив усе життя у Волошках. Був порядним і добрим селянином, скорим на допомогу односельцям і активним в усіх починаннях громади. Коли у 2014 році на Схід України посягнули російські окупанти, Андрій добровільно пішов у військо і мужньо боронив рідну землю від ворога. А коли весною 2022 року російська агресія охопилу усю Україну, сержант Рудін був в числі перших, хто став на захист Вітчизни.

Царство Небесне і вічна памʼять, тобі Андрію та усім, хто у ці дні кладе голови, аби ми жили в мирі і в скорому часі святкували Перемогу!

Exit mobile version