«Малий Почаїв» у Ковелі відвідав митрополит Володимир

5 серпня Високопреосвященійший митрополит Володимир відвідав у день Престольного свята громаду храму Почаївської ікони Божої Матері, що у Ковелі.

Храм з року в рік збирає на тільки у свята, але й і в будні на молитву багато православних ковельчан. Особливо людно у день шанування Почаївської ікони Божої Матері, 5 серпня, коли Церква згадує чудесний захист Пресвятою Богородицею Почаївської Лаври від татарських загарбників у 1675 році.

Храмовий комплекс Почаївської ікони Божої Матері розташувався на невеличкому пагорбі привокзальної площі у Ковелі. Окрім храму-іменинника, тут є ще храм преподобного Сергія Радонезького та каплиця у дитячому містечку. Митрополит Володимир, у вітальному слові на адресу священників та парафіян громади, звернув увагу на особливості розташування храму та чималої кількості людей, котрі завжди поспішають до цього місця на молитву та спільні справи і назвав це місце «малим Почаївом».

Святкова Літургія з великою кількістю причасників продовжилася Хресним ходом навколо території храму та Молебнем. У богослужінні взяли участь біля тридцяти священників міста та Ковельщини. Спілкування присутніх на святі продовжилося невеликою трапезою у церковному саду.

З благословення митрополита Володимира, кошти, пожертвуванні паломниками під час Престольного свята, будуть використані на допомогу ЗСУ та гуманітарну допомогу постраждалим внаслідок війни з російськими окупантами.





Exit mobile version