Навчання – праця, справа благословенна

Ні для кого не секрет, що навчання є нелегкою працею. Працею настільки важкою, що посильною вона є, наскільки не парадоксально це звучить, тільки для дітей. Той об’єм знань котрим сучасна людина має володіти, може охопити і засвоїти тільки дитячий розум.

Однак в період навчання школярі та студенти не тільки засвоюють знання, вони самі формуються. Формуються як особистості, як члени суспільства. Від того якими вони стануть, буде залежати, як будуть використанні набуті знання, яким буде світ завтра.

Традиція молитвою освячувати та благословляти дітей на початок навчального року є досить давньою. Старанно та зі своїми особливостями її підтримують і у нашій громаді. Святом «першого церковного дзвоника» всерьоз і жартома називають прихожани молитовний «Чин на початок навчання отроків». Цього року його довелося звершувати декілька разів – минулої неділі, для студентів, котрі навчаються в інших містах, і цієї – двічі, після ранньої та пізньої Літургій.

Тим, хто вперше приступав до таїнства Сповіді, настоятель вручав спеціальні посвідчення та нагадував, що вчорашні немовлята стали вже отроками і тепер вони разом з усім прихожанами відповідають за порядок під час богослужіння в храмі та на його території.

Треба сказати, що протягом Успенського посту багато школярів та студентів приступили до таїнств Сповіді та Євхаристії.

Чимало наших юних прихожан вперше цього року переступлять поріг школи. Вони з особливим трепетом сприймають усе, що Матір-Церква подає їм перед початком навчання.

Не менш важливим церковне благословення є і для першокурсників вишів. Вперше вони відчувають відповідальність за свій вибір, вперше покидають батьківський дім і йдуть у самостійне життя.

Нехай Господь благословить вас, дорогі діти!
Нехай Бог завжди чує ваші молитви!
Нехай перший церковний дзвоник завжди вам нагадує про Закон і Заповіді Божі!

[Best_Wordpress_Gallery id=”29″ gal_title=”2015 Перщий дзвоник”]

Exit mobile version