Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/erickswi/xn--80aaxgce1a0e.com/www/wp-content/plugins/jnews-amp/include/class/class-init.php on line 427

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/erickswi/xn--80aaxgce1a0e.com/www/wp-content/plugins/jnews-amp/include/class/class-init.php on line 428
Триденний пасхальний архіпастирський візит на Ковельщину | Капличка

Триденний пасхальний архіпастирський візит на Ковельщину

Триденний пасхальний архіпастирський візит на Ковельщину, Амвон

Протягом трьох перших днів Світлої Седмиці Преосвященіший Володимир, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський перебував з офіційним візитом на Ковельській землі.

У пасхальний вечір, 5 травня, Владику, що привіз у благословення ковельчанам лампаду з Благодатним вогнем, зустрічали у Воскресенському соборі. Громада цього храму святкувала Престольне свято, а настоятель собору протоієрей Георгій Бензюк – День Ангела. За богослужінням Владика удостоїв священицьких нагород чимало старанних кліриків Ковельської округи.

6 травня Керуючий єпархією взяв участь у святкуванні 230-ї річниці храму великомученика Георгія Побідоносця, що у смт Голоби. Під час Божественної Літургії настоятель храму ієромонах Нифонт (Омельчук) за активну духовно-просвітницьку діяльність у селищі, був удостоєний священицької нагороди хреста з прикрасами.

Разом з Престольним святом жителі Голоб святкували День селища. Змістовні заходи та гарний концерт були святковим доповненням до урочистого богослужіння та зібрали не тільки місцевих жителів, але й чимало відомих людей, що народилися у Голобах.

Ввечері того ж дня єпископ Володимир відвідав громаду храмового комплексу на честь Почаївської ікони Божої Матері, котру очолює старший благочинний Ковельської округи протоієрей Володимир Ровінський. Соборне богослужіння звершувалося у новозбудованому храмі преподобного Сергія Радонезького.

З благословення Блаженнішого митрополита Володимира, Владика удостоїв священицьких нагород кліриків храму протоієреїв Іоанна Кудласевича та Євгенія Стойку.

Зранку 7 травня владика Володимир очолив Літургію у ковельському Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Настоятель собору протоієрей Николай Чубиш гостинно запросив єпископа ще частіше відвідувати другу архієрейську кафедру.

А вже з 11 години Владика був учасником урочистих заходів з нагоди святкування Дня Перемоги, організованих ковельською районною владою. Привітавши ветеранів війни зі святом, Святитель у армійському наметі розділив з ними трапезу, приготовану у польовій кухні.

О 14 годині того ж дня, в каплиці праведного Лазаря, що на ковельському міському кладовищі, було звершено богослужіння Чину погребіння 20 воїнів, знайдених у місцях бойових дій під час визволення Ковеля у 1944 році. Гроби з останками полеглих визволителів владика Володимир особисто супроводив до місця поховання на військовому кладовищі у лісі, що під селом Мощена та очолив їх перепоховання.

Через 69 років полеглі у бою герої, упокоїлися у своїх могилах та сподобилися гідного вшанування звершеного подвигу. Скорботний захід був осяяний радістю Воскресіння Христового та пасхальними піснеспівами ковельського духовенства. До перепоховання долучилися керівники районної влади, військовослужбовці, вихованці військового ліцею, хор ветеранів, інтелігенція та родичі полеглих.

За час перебування на Ковельщині, владика Володимир брав участь не тільки в офіційних заходах, але й користувався найменшою нагодою неофіційного спілкування з паствою, духовенством та місцевою владою.

Архіпастирські візити преосвященнішого єпископа Володимира сприяють насамперед духовному піднесенню Західної Волині, але й разом з тим активують соціальну, благодійну та просвітницьку діяльність парафій Володимир-Волинської єпархії.

Прес-служба Ковельської округи

Фото, можна переглянути тут

2013-05-07 Архіпастирський візит на Ковельщину
Exit mobile version