У Ковелі прощалися з полеглим земляком – захисником Батьківщини.

Убитого 28 лютого під час російських обстрілів під Житомиром офіцера ЗСУ Андрія Решетилова 3 березня похоронили на рідній ковельській землі.

Старший лейтенат Андрій Решетилов був парафіянином ковельського Введенського храму Української Православної Церкви, його мама Ольга – хористка у цьому ж храмі. Андрію виповнилося 26 років. Його юна дружина і мала дитина не змогли приїхати на похорон – вони заблоковані під Києвом окупантами.

Чин погребіння на прохання міської влади, звершили священники Ковельського міського благочиння у Свято-Воскресенському кафедральному соборі.

Старший благочинний Ковельської округи протоієрей Володимир Ровінський у своєму слові, звертаючись до душі покійного захисника, сказав: «Андрію, ворог цілився не в тебе, а в твою матір, твоїх дружину і доньку, в кожного з нас, але ти з товаришами піднявся і загородив нас собою…»

Труну з полеглим воїном, в супроводі чисельних жителів міста, священників, юних парафіян, котрі несли попереду ходи квіти, з молитвами пронесли на руках центральними вулицями Ковеля. Біля міської ради відбулася «громадянська панахида».

Могила Андрія Решетилова розташувалася на центральному кладовищі Ковеля – вона відкриває собою нову алею Слави, новий стрій справжніх героїв українського народу.





Exit mobile version