Вхід Господній в Єрусалим… через Ковель

Ні, навіть не велика кількість людей у православних храмах міста вражала цього дня, а те духовне піднесення, з яким народ ішов зустрічали Господа. Але, Христос пішов на Голгофу… і за Ним послідували одиниці.

Всенічна. Освячення верби

В храмовому комплексі Почаївської ікони Божої Матері на Вербну неділю двері обох храмів були відчинені. Під час Всенічної настоятель прочитав молитву-благословення усім, хто зустрічав Христа з вербовими гілочками в руках та окропив їх святою водою.

Всенічна.

Вівтарник Максим Завора отримав благословення на носіння під час богослужіння стихаря.

Всенічна. Благословення на носіння стихаря за богослужінням.

У самий день свята в храмі преподобного Сергія Радонезького було звершено дві Божественних Літургії, котрі зібрали чимало дорослих і дітей – причасників Тіла та Крові Христових.

Літургія. Молитва перед Причастям

Перед пізньою Літургією було освячено нову велику євхаристичну Чашу, придбану до свята на пожертви парафіян.

Освячення євхаристичної Чаші

Вихованці гуртка «Умілі ручки» майстерно підготували виставку-розпродаж пасхальних сувенірів.

Твори маленьких майстрів з гуртка “Умілі ручки”

Після ранньої та пізньої Літургій усі присутні в храмі під святковий передзвін виходили навколо церковної території, аби Хресною ходою нагадати собі про необхідність і за межами храму іти за Христом.

Хресна хода навколо території храму

У повчальних словах на богослужінні священики не обмежилися нагадуванням євангельської історії свята. Вони закликали присутніх особисто долучитися до відродження, збереження та примноження безцінного духовного та морального скарбу прабатьківської Православної Віри, котрий повинен бути належно покладений у фундамент особистого життя, сімейних цінностей, суспільних відносин та державотворення.

Завершення святкової Хресної ходи біля храму Почаївської ікони Божої Матері

 

[wp_plusgallery data_type=’google’ data_userid=’107108597963107558820′ data_albumid=’6407968467582218177′ data_albumlimit=’500′ data_include=” data_exclude=” data_limit=’500′ box_color=’#04bd73′ show_caption=” show_desc=” desc_length=’500′]

Exit mobile version