Звернення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира до захисни

Звернення митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира до захисників України

Дорогі Захисники України,
відважні наші воїни,
любі мої співвітчизники!

24 лютого 2022 року стало чорною датою для всього українського народу. Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну.

Серце переповнене болем і скорботою, очі наповнені слізьми, розум не хоче сприймати того, що сталося. Кремль прагнув тріумфально прокрокувати по Україні, але так не вийшло. Шлях агресору заступили воїни – наша гордість і сила, наші земні ангели. Вони продемонстрували всьому світу зразок патріотизму і гідності, проявили відданість справі захисту Української держави та її народу.

Українська Православна Церква не може мовчати в час загрози, місія її – бути поряд зі своїм народом. Боляче усвідомлювати, що ті, хто прийшов на нашу землю, вважають себе християнами і в той же час бомбардують житлові будинки, дитячі садки, храми, обстрілюють машини Червоного Хреста, вбивають дітей. Їхні крилаті ракети хочуть розбити наші мрії, наше майбутнє, нашу єдність.

За завтрашній мирний день багато героїв віддали своє життя і тим самим проявили жертовну любов за нас. Святе Євангеліє навчає: «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх». (Ін 13;15) Церква ніколи не забуде вашого подвигу. Ми щоденно молимось за скоріше закінчення війни, щоб наші воїни живі і здорові повернулися додому. Молитва – наш небесний щит, який захищає у важкі часи, дає силу і віру.

Дорогі наші захисники, Бог завжди з тими, на чиєму боці правда, а правда на нашому боці, бо ми на своїй землі, зі своїм народом. Бажаю міцного духу та віри в перемогу. Ми пам’ятаємо про тих, хто в благородній справі служіння Батьківщині зараз відстоює свободу нашої держави, і молимось за вас. Нехай Пресвята Богородиця покриває чесним своїм покровом всю Україну.

Будьмо єдині, бо в єдності наша сила, а в силі – перемога!

Слава Богу!
Слава Українському війську!

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський ВОЛОДИМИР

Exit mobile version